Ny udstilling i Bryggergården:

Dengang i 50'erne.

Starten af 1950'erne var præget af tradition og stabilitet. En række autoriteter, værdier, normer og roller lå fast.

Opdragelsen lå i faste rammer. Helt små børn blev behandlet efter opskriften: ro, renlighed og regelmæssighed. Når de blev lidt større, var det prioriteret højt at lære dem at lystre. Børn skulle gøre, hvad der blev sagt, ikke spørge hvorfor. Samtidig var det vigtigt at vise respekt over for voksne. Voksne besad erfaring, og erfaring var vigtigt i 50`erne.  Vil du ikke høre, må du føle!! Kønsrollerne lå fast, hjemmet var for langt de flestes vedkommende kvindernes domæne, mændene tjente pengene og sad på pengene. Pigerne legede med dukker og skulle være artige, drengene måtte gerne være voldsomme i deres adfærd, være en rask dreng.  

Optimisme, tro på fremskridt og kold krig prægede 1950'erne. Det er også i dette årti, vi får ny grundlov med kvindelig arvefølge. Radioen sender kun på et program, og sidst i årtiet vinder bilen og fjernsynet frem. 50'erne er også en forandringernes tid. I slutningen af årtiet opstår en ungdomskultur, stærkt inspireret af musik, film og mode fra USA. Teenage begrebet opstår. Cowboybukser begynder så småt at komme på mode, det samme gør idolerne Elvis Presley og James Dean, Marilyn Monroe og Brigitte Bardot.  

Vi giver jer nu muligheden for at træde ind i 1950’erne med alt, hvad dertil hører af indretning, legetøj og klædedragter – så der vil være rig lejlighed til at få et indblik i årtiets hverdag.  

Udstillingen åbnes fredag den 17. februar kl. 14 af tidligere rådmand Ib Rasmussen.

Udstillingen kan ses indtil ca. 1. november i museets åbningstid eller efter aftale. 

far til fire hjem

brigitte bardot hjemrinsohjem

 

 

 

 

 

 

hyggeaftenHyggeaften

Onsdag den 16. november blev den årlige hyggeaften for Sundby Samlingernes frivillige afholdt i Huset på Bakken under hyggelige former.

I år var det fhv. kommunaldirektør, Jens Kristian Munk, der stod for den seriøse del af arrangementet. På underholdende vis fortalte Jens Kristian Munk om sin barndom i Thy, om kendte personer, han har haft kontakt med, om sit voksen- og arbejdsliv og sluttede af med at fortælle om en pilgrimsvandring, han som pensionist har foretaget sammen med sin kone, til Santiago de Compostela.

Efter foredraget var Sundby Samlingerne vært ved et let traktement. Her fik de fremmødte mulighed for at hygge sig med hinanden.

Det er 3. år bestyrelsen for Sundby Samlingerne afholder en aften for de frivillige. Museet drives udelukkende ved frivillighed, og arrangementet er en påskønnelse for alt det arbejde, der bliver gjort i årets løb og samtidig en mulighed til de frivillige for at møde kollegaer.

 Selv om museet har mange frivillige, er der altid brug for flere hænder til den daglige drift, udvidede åbningstider, arrangementer, udstillinger, arkivering m. m., så har man lyst til at være en del af holdet, kan man henvende sig i Bryggergaarden i åbningstiden. Man kan også benytte Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller mobiltlf. 2856 8597.

 

 

Urtehavens pavillon

PavillonI 2015 blev der etableret en ny pavillon til glæde for Sundby Samlingerne og Urtehavens gæster, efter at den gamle måtte rives ned på grund af ælde.

Da den har både bord og bænk, er det nu igen muligt at drikke sin kaffe i ly for regnen.

 

 

 

 

 

 

Sæsonåbning i Museumshusene i Urtehaven

Museumshusene i Urtehaven åbner Skærtorsdag for sæsonen 2017.
Der er ligeledes åbent Påskedag.
Desuden St. Bededag og Kr. Himmelfartsdag.
Fra Påske til 30. juni er der åbent lørdage.
Fra 1. juli til 31. august åbent hver dag undtagen mandag.
Fra 1. september til 31. oktober åbent lørdage.
Museumshusene er lukket fra 1. november til Påske.
Åbningstiden på alle åbningsdage kl. 14 – 16.