Sidste nyt

 

Udstillingen om fodboldlegenden Henning Jensen  
blev opsat af: Henning Berthelsen, Tove Vestmark, Peer Kirstein Nielsen, Ole S. Nielsen, Jens Erik Rusholt, Lars Høst og Anny Svendsen.Den 17. juli 2023 mødtes denne flok frivillige mænd og kvinder i Bryggergården for kl. . . . opsætte en udstilling i to små rum i Bryggergården, samt på en planche til tekst og billeder. Peer og Tove havde lavet et væddemål om, hvorvidt denne udstilling ville være den bedst besøgte i Bryggergårdens historie. Der er en fastelavnsbolle på højkant!

Se under Aktiviteter, hvor hele artiklen om en frivilligs oplevelser i forbindelse med opstilling af udstillingen forefindes.
Artiklen er skrevet af Anny Svendsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

Udstillingen om fodboldlegenden Henning Jensen fra 11. august til 28. oktober 2023.
blev opsat af: Henning Berthelsen, Tove Vestmark, Peer Kirstein Nielsen, Ole S. Nielsen, Jens Erik Rusholt, Lars Høst og Anny Svendsen.7. juli 2023 mødtes denne flok frivillige mænd og kvinder i Bryggergården for at opsætte en udstilling i to små rum i Bryggergården, samt på en planche til tekst og billeder. Peer og Tove havde lavet et væddemål om, hvorvidt denne udstilling ville være den bedst besøgte i Bryggergårdens historie. Der er en fastelavnsbolle på højkant!

Der var modtaget en del materiale fra Nørresundby Boldklub og fra Henning Jensens børn, Susanne og Michael Jensen, herunder pokaler, pins/nåle fra klubber, som Henning Jensen havde spillet imod. Desuden medaljer, sølvfade, forgyldt fodbold og vimpel med signaturer på, samt mange flotte scrapbøger.

Bryggergårdens ”salgsbod” blev vendt og dækket af et tæppe. Scrapbøgerne blev placeret i en vandret montre og slået op, så man kunne læse om en af ​​de største begivenheder i Henning Jensens karriere.

Nu gik arbejdet i gang med at få ”flow” i historien fra Nørresundby Boldklub, over Borussia Gladbach, Landsholdet, Real Madrid, Ajax, AGF og til sidst igen Nørresundby Boldklub. Desuden var der det private, som vi også gerne ville fortælle om, da det var en vigtig del af hans liv.

Udklip, fotos og klublogoer blev kopieret, lamineret, skåret til, indrammet og opsat. Tove skrev tekster. To buster blev iklædt trøjer fra NB og Landsholdet og der blev fremskaffet shorts for at klæde dem ordentligt på. En film på 8 minutter, som Jørgen Pyndt og Mogens Jørgensen har lavet tidligere, skulle køre hele tiden og den blev klargjort af Henning Berthelsen og Jes Hejselbæk.

I de aflåste montre blev lagt kunstgræs for at illudere fodboldbanen, hvor den gyldne fodboldstøvle og pokaler skulle stå.

Flere rariteter kom for dagens lys. Ole S Nielsen kom med kapsler fra Koral sodavand med Henning Jensens ansigt på. Bjarne Christiansen kom med en fodbold, der var signeret af Real Madrids hold. Henning Berthelsen kom med en flot bog om landsholdet, som kunne ligge fremme til gennemsyn sammen med de øvrige bøger. Jeg havde lavet en ”mini” tribune til fastgørelse af de mange pins/nåle, så de lignede tilskuere på bænkerækkerne. Den flotte æske blev udstillet sammen med resten af ​​nålene og medaljerne i en montre.

På et tidspunkt fortabte ”drengene” sig i mindre, så vi piger måtte stramme op, så vi kunne blive færdige. Der var altid en kreativ og hyggelig stemning over de mange arbejdsdage, så det var en fornøjelse at være med til.

I månederne forinden har et team stået for at provomere udstillingen på Bryggergården og opstilling af skulpturen af​​Henning Jensen på Henning Jensens Plads på Stigsborg Brygge sammen med Stigsborg P/S. Det er Peer Kirstein Nielsen, Ole S. Nielsen og Lars Høst. Da udstillingen, der skulle være åben til 15. oktober 2023 var en succes, blev den forlænget til lørdag den 28. oktober 2023 med lang åbningstid torsdag den 26. oktober og det er spændende, uanset om det bliver den bedste udstilling, besøgsmæssigt, Sundby Samlingerne og Bryggergården har haft, og hvem der skal give den fastelavnsbolle, der er på højkant. Under alle omstændigheder har Bryggergårdens udstilling om Henning Jensen medført at rigtig mange fodbold-kendisser har besøgt vort museum og skrevet i gæstebogen. Der er mange fine kommentarer til udstillingen.

Reception den 11. august 2023

Vejrudsigten holdt med 20 grader, tørvejr og kun let vind. Der var opstillet tre borde med stole i Bryggergaardens pikstensbelagte ”have”, hvor Hanne Hansen og andre frivillige serverede vin og chips. Arrangørerne ventede mange gæster, så man valgte, at lede gæsterne igennem vognporten.

Det pudsige ved denne reception var, at der var rigtig mange mænd og man kunne se en stor gensynsglæde mellem de gamle fodboldspillere, der var mødt op – nu i moden alder. De havde mange historier at genopfriske fra deres tid med fodbold og deres idol Henning Jensen. 

Den ældste var Hardy Jensen på 91 år. Han var tidligere ungdomstræner og mødtes med sin efterfølger Jens Erik Rusholt i en snak om gamle dage. Den yngste gæst var en dreng fra Hinnerup på ca. 8 år, som jeg talte med. Han var der sammen med sin bedstemor, fordi han havde sat Henning Jensens billede på facebook. Han ville gerne til receptionen og ind og se udstillingen og filmen om Henning Jensen.

Til stede var ogsaa Henning Jensens datter Susanne med hendes datter Isabell. De var meget populære og jeg tvivler på, om de nåede at se ret meget af udstillingen, da der var mange, der ville tale med dem begge.

Første taler til receptionen var Henning Berthelsen, der takkede de involverede og gav ordet til Peer Kirstein Nielsen, der kort fortalte om tilblivelsen af ​​udstilling og Henning Jensens Plads med indvielse den 17/8 2023, Han gav ordet til borgmester Lasse Frimand Jensen, der fortalte. om sit meget nære kendskab til Henning Jensen og fru Ulla, som var lærer for ham. En meget indlevende fortælling.

Der var en herlig stemning ved receptionen, som var meget vellykket!

Lørdag væltede det ind med gæster, hvoraf nogle havde været med til receptionen og nu kom med deres børn og børnebørn.

Det glæder også os frivillige i Sundby Samlingerne, at det nytter noget at arbejde for historien og holde den i hævd!

31. oktober 2023

Anny Svendsen