Sidste nyt

 I "Nørresundby - Som vi husker den 2" er der desværre faldet 2 sider ud i det indlæg, som er skrevet af Peter Leth Nielsen. Såfremt man ønsker disse sider, kan de hentes i Bryggergården i åbningstiden.

Bryggergårdens museum er lukket i januar måned.
Der skal nye tæpper på en del af gulvene, og der skal foretages en hovedrengøring i hele huset.
Rummet, hvor der tidligere var udstilling af gamle broerier og håndarbjdsbøger, vil efter den nu afsluttede renovering blive brugt til temaudstillinger, evt. med arbejdende værksted. Næste udstilling bliver en udstilling om kniplinger.

Byggergårdens næste udstilling "60'erne" forventes åbnet primo marts.

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

 

 

Udflugt for Sundbysamlingernes frivillige

Mandag den 20. august var de frivillige ved Sundby Samlingerne på den årlige inspirationstur. I år gik turen til Vildmosemuseet i Brønderslev, efter rundvisning ved museumsinspektør Anders Rydahl-Jensen var der mulighed for selv at kikke på de mange spændende ting bl.a. mosens historie, fra sumpet jord til frodigt landbrugsjord, hvor der bliver dyrket kartofler og nutidens spagnum. Herefter var Sundby Samlinger vært ved et lille traktement. 

Efter frokost gik turen ud i St. Vildmose til Vildmoseporten, gård nr. 18, bygget af den danske stat i 1935, som en af i alt 19 gårde opført som karantænestation til ungkreaturer, da der var kvægtuberkulose i landet. Her var der rundvisning ved en af de frivillige på stedet, Christian Larsen, der foruden at fortælle de faktuelle informationer også bidrag med et par røverhistorier om mosekone og trolde. Gården fremstår, som den ville have set ud i 1949. Der er desuden en historisk gennemgang af livet i og omkring mosen og et besøgscenter hvor Mosekonen indtager en central plads.
Eftermiddagskaffen blev indtaget i Vildmoseportens hyggelige selskabslokale med lækkert hjemmebagt kringle.
Efter alle de mange indtryk gik turen hjemad og der var stor enighed om, at det havde været en spændende dag.

 bog

I anledning af, at den anden bog i serien "Nørresundby - som vi husker den" udkom den 25. oktober, var der reception i Bryggergården fredag den 25. oktober kl. 14 - 16. Bag udgivelsen står Sundbysamlingerne og Henning Berthelsen. De ca. 120 fremmødte sundbynitter kunne træffe forfatterne i bogen, her iblandt Poul Erik Andreasen, der bidrog til afsnittet om Henning Jensen. Endvidere kunne man møde Arvid Kristiansen og de to tidligere mesterboksere Erik Madsen og Poul Erik Winther fra Lindholm Bokseklub. Bogen koster 150 kr. og kan købes i Bryggergårdens åbningstid, samt hos Bog og Idé i Skrågade. Der er stadig eksemplarer af bog nr. 1 på lager. Denne kan ligeledes købes i Bryggergården for 150 kr. Begge eksemplarer kan købes samlet for 250 kr.