Sidste nyt

 

Udstillingen om fodboldlegenden Henning Jensen  
blev opsat af: Henning Berthelsen, Tove Vestmark, Peer Kirstein Nielsen, Ole S. Nielsen, Jens Erik Rusholt, Lars Høst og Anny Svendsen.Den 17. juli 2023 mødtes denne flok frivillige mænd og kvinder i Bryggergården for kl. . . . opsætte en udstilling i to små rum i Bryggergården, samt på en planche til tekst og billeder. Peer og Tove havde lavet et væddemål om, hvorvidt denne udstilling ville være den bedst besøgte i Bryggergårdens historie. Der er en fastelavnsbolle på højkant!

Se under Aktiviteter, hvor hele artiklen om en frivilligs oplevelser i forbindelse med opstilling af udstillingen forefindes.
Artiklen er skrevet af Anny Svendsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raschgaarden

Raschgården

Raschgården er bygningerne til en gård, der fra 1822-1965 tilhørte portrætmaleren Ole Magnus Rasch og hans slægt.

Gården og den gamle bondehave blev i 1965 købt af Sundby-Hvorup Kommune og indrettet til lokalhistorisk museum.
Indeholder mindestue for Ole Magnus Rasch, interiører fra bondekulturen, samlinger af gårdmalerier, og en samling af lokalt fremstillet lertøj.

På 1. sal findes fotografier fra det gamle Lindholm 1900-1915 og et portrætgalleri af sogneråd, sognerådsformænd og kæmnere fra den gamle Sundby-Hvorup kommune.
Sundby-Hvorup kommune blev i 1968 sammenlagt med Nørresundby købstad og Egholm kommune.
I 1970 indgik de i den nuværende Aalborg kommune.

I laden er der udstilling af vogne og landbrugsredskaber, samt smede- og skomagerværksted.

I Urtehaven, der blev indviet i 1977, findes en stensamling med vandreblokke fra istiden, sten fra bronzealderen med skåltegn, kværnsten og møllesten, og sidst men ikke mindst den sagnomspundne “Kjællingesten”, der er fundet i bakkerne nordøst for Lindholm Høje i det nuværende militære øvelsesterræn.

Frederik Raschs Vej 9
Lindholm
9400 Nørresundby

Find os på kort